zondag 29 januari 2023

Spigno Monferrato 

Spigno Commune     
Spigno Monferrato ligt in de Bormida Vallei die vanaf de lijn Turijn - Alessandria (noord) naar Savona aan de kust aan de Bloemenriviera in Liguria (zuid) loopt. De provincie waaronder Spigno Monferrato valt heet naar haar hoofdstad: Alessandria.
 
Spigno Monferrato is een heerlijke keuze. Centraal gelegen, als prima uitvalsbasis, in de prachtige regio Piemonte. Je bereikt in korte tijd de mooiste locaties die Italië te bieden heeft. In circa twee uur rijden van de Zwitserse grens ben je op een van heerlijkste plekjes die Italië heeft en geniet je van het uitzicht over Spigno Monferrato en de Bormida vallei.

Vanuit onze prachtig gelegen voormalige boerderij (Cascina) uit begin 20e eeuw ontdek je "la bella Italia" zoals alleen de Italianen haar kennen!

“Italië’s best bewaarde geheim: Piemonte”

Centraal gelegen in de 'Val Bormida' biedt Spigno Monferrato in Piemonte een uitgelezen uitvalsbasis om dagtochten te maken. Hierbij kan zowel de onmiddelijke omgeving op diverse manieren verkend worden maar ook zijn met de auto, fiets of al wandelend een aantal van de mooiste plekjes van Italie in een dag te verkennen.
 
In Piemonte zijn bijvoorbeeld Acqui Terme en Alessandria een bezoek meer dan waard. Ten noorden wachten Milaan en Turijn op uw bezoek. Hoe heerlijk om te kunen denken: "Vandaag gaan we maar eens een dagje naar Milaan" of: "Morgen een capuccino in Turijn?"
Turijn is prachtig! Nog ondergewaardeerd én onontdekt. Echt de moeite waard.
 
Ten westen van Spigno Monferrato zijn diverse prachtige valleien met zoveel natuurschoon, maar ook mooie oude steden Alba, Asti en Cuneo.
 
Naar het zuiden toe lonken de Bloemenriviera en de oudste haven van Europa en geboorteplaats van Christophoro Colombo (Columbus): Genua.
 
Meer zuidelijker vind je het bekende Cinque Terre en beroemde plaatsen als Lucca, Pisa en Florence. Naar het oosten lokken de drie P's Parma, Pavia en Piacenza je, met elk hun eigen sfeer, karakter en niet te vergeten: lekkernijen!
 
Spigno is een prachtig dorpje om te beleven: karakteristiek, historisch, typisch Italiaans, landelijk, bijzonder en gezellig.
Vanuit het vakantiehuis is het dorpje 2 minuten met de auto, maar een wandeltocht is ook aan te raden en duurt ca. 15 minuten. Wel rekening houden met de terugtocht: dan duurt de wandeling heveulopwaarts ietsje langer...
 
Voor de misschien voorkomende ongemakken houdt de dokter in Spigno van maandag t/m vrijdag elke dag een paar uur spreekuur.
Overigens is er in vakantiewoning Attimo di Pace zeer uitgebreide informatie beschikbaar over omgeving, steden, stadjes, markten, (sport-)activiteiten, tochten, dokter, enz.