zondag 29 januari 2023

Strand in Liguria

Riviera di Fiori

 

Op ca. 40 minuten vanaf het vakantiehuis tref je één van de mooiste stranden van Europa aan, de Ligurische kust, ook wel bekend als de Bloemenriviera.

 

Over de Autostrada snel je van kustplaats tot kustplaats. Voor de onthaaster biedt de parallel aan de kust lopende 'Via Aurelia' met regelmaat prachtige vergezichten over de Middellandse Zee. Deze schitterende route loopt dwars door alle leuke en kleine kustplaatsjes van Savona tot aan Ventimiglia en langs prachtige stranden. 

Voor de hardcore zonaanbidder zijn aan de Bloemenriviera veel mooie stranden te vinden. Van lange zandstranden langs drukke boulevards, waar je, samen met de Italianen, naar hartenlust kunt flaneren en met uitgebreide faciliteiten met strandstoel- en parasolverhuur, tot afgelegen kiezelstrandjes waar de zonnebader in alle rust kan genieten.

Iets verder weg, maar zeker de moeite waard, is even voorbij Genua het mondaine Portofino te vinden waar je naast het zonnebaden je kunt vergapen aan de kapitale jachten die deze haven bevolken. Voor een bezoek is het aan te raden vroeg te vertrekken aangezien Portofino beperkte parkeerruimte biedt zodat in het hoogseizoen er zelfs een wachttijd geldt om het dorpje in te kunnen (!)

In de maand augustus, wanneer heel Italië vakantie viert en massaal de kust bezoekt, is de drukte op de stranden enorm en is het zaak vroeg een plekje op het strand (en de schaarse parkeerplaatsen) te bemachtigen.