zondag 29 januari 2023

Italiaans uit eten

Natuurlijk is het heerlijk koken in het vakantiehuis. De zeer complete keuken maakt dat mogelijk; veel keukengerei en apparatuur zijn aanwezig en daarbij vind je ook nog (Nederlandse) kookboeken en kookideeën van anderen in de keuken. Alles om maar zo veel mogelijk van de Cucina Italiana te kunnen genieten.

Evengoed is het heerlijk om vanuit de vakantiewoning met de auto of lekker wandelend in het dorp uit eten te gaan. Of in een van de anderen dorpen en steden in de omgeving. In het huis is veel informatie over uit eten en drinken te vinden.

Italianen nemen meer tijd voor hun lunch (il pranzo) en beginnen later met hun diner (la cena) dan wij in Nederland gewend zijn.Tot 9 uur 's avonds zijn de restaurantjes vaak alleen bevolkt met toeristen.

Pizzeria:

"La Vecchia Fornace" in Montechiaro: dé plaats voor pizza. Ook voor ander Italiaans eten, maar de pizze zijn goedkoop en heeeeeeeeeerlijk. Voor de variatie: gorgopere (is met gorgonzola en peer :-) doen!). De wijn gaat daar alleen per fles, of soms mezza (half) bottiglia . Kies: wit: Cortese, of rood: Dolcetto of de iets zwaardere Barbera. PERFETTO! Ook heerlijk om de maaltijd écht af te maken: Caffe (dus een espresso) met Limoncello!

Restaurant:

"Regina" in Spigno: fantastisch eten, geen pizza, geen kaart, dus handen en voetenwerk. Regina is wat duurder voor Italiaanse begrippen, wel fantastisch! (open vanaf 20:15 uur!)

Trattoria:

"Tripoli" in Piana Crixia (langs de doorgaande weg naar Savona): geen kaart…..geen engels…..geen pizza……het echte Italiaanse werk. Wijn ook per fles: ca. 8,- / 10,-. Opa helpt mee, oma kookt, en waarschijnlijk zullen ze vragen of je Olandese, of Tedesco (Duits) bent.