zondag 29 januari 2023

Piemonte: Ligging

Piemonte

Spigno Monferrato ligt in de provincie Alessandria, in de Bormida Vallei. Alessandria ligt in de regio Piemonte ("Het land aan de voet van de berg"), aan de voet van de Alpen.

Bormida Vallei

De Val Bormida begint op de Po-vlakte en eindigt in Liguria, in de buurt van de plaats Savona, -bekend van de Bloemenriviera aan de Middelandse Zee. 

Het landschap is prachtig! De Val Bormida slingert voorzichtig tussen heuvels en bergen door. Vanaf de lagere gedeeltes kijk je naar schitterende hoogtes, en vanaf de bergen en heuvels heb je fantastische  uitzichten over dorpjes, rivieren, mooie dalen en de zee.

Spigno Monferrato

Het dorpje Spigno Monferrato ligt in het dal-gedeelte en vanaf ons huis op een ca.350 meter hoge heuvel kijk je op het typisch Italiaanse dorpje uit. Met de auto ben je in twee minuten bij de warme bakker, de slagers, de supermarkten, of een van de andere winkels of cafeetjes. Natuurlijk is het ook heerlijk naar het dorp te lopen, dan duurt het ca. 15 minuten, maar de terugweg omhoog kost lopend iets meer tijd....

Piemonte         
    provincies  
image004