zondag 29 januari 2023

Bereikbaarheid 

Spigno Monferrato is centraal gelegen in de driehoek Turijn, Milaan en Genua. Via de autostrada is Spigno bereikbaar tot op ca. 50 km., daarna gebruik je vanaf Alessandria een provinciale weg (Strada Statale), de SS30. Zo bereik je uiteindelijk het vakantiehuis Attimo di Pace.

Ook met het vliegtuig kom je een heel eind: Milaan heeft drie luchthavens (Orio al Senio bij Bergamo, Linate en Malpensa). Vanuit Nederland kun je ook naar Turijn of Genua vliegen. Vanaf Weeze (Duitsland, net over de grens bij Venlo) vertrekken ook vliegtuigen richting 'onze' streek.

Vanuit 's Hertogenbosch vertrekt regelmatig een autoslaaptrein die een stop maakt in Alessandria. Vandaar ben je in circa één uur in Spigno Monferrato.

Spigno Monferrato heeft ook een treinstation langs de lijn Alessandria - Savona/Genua. Hoe deze manier van reizen naar en van vakantiehuis Attimo di Pace bevalt moeten wij zelf nog gaan proberen, maar ziet er ook goed uit.

In onderstaande afbeelding zijn schematisch de snel- en provinciale wegen weergegeven om je een idee te geven over de ligging.

 

Schematische weergave route in Italië